Головна  →  Новини  →  9 квітня 2024

В Управлінні з питань реклами застерігають від шахрайських дій щодо підроблення дозволів

В Управлінні з питань реклами застерігають від шахрайських дій щодо підроблення дозволів

Наприкінці минулого року інспектори КП «Київреклама» виявили самовільно розміщений рекламний засіб на вулиці Героїв Полку Азов. Конструкцію було додано до наказу на демонтаж. Після цього до Управління з питань реклами звернулася фізична особа, яка стверджувала, що на конструкцію є дозвіл. Але документ, який було надіслано через телеграм,  був відсутній у електронній базі та мав усі ознаки підробки.

По-перше, останні дві цифри номеру дозволу означають рік у якому його було видано. Управління з питань реклами КМДА створено пізніше 1971 року. По-друге, сам документ за своєю структурою та змістом не був схожий на оригінальний, деякі поля у ньому взагалі були не заповнені. У результаті власника конструкції було повідомлено, що дозвіл є не справжнім, і найімовірніше він натрапив на шахраїв.

Управління з питань реклами наполегливо застерігає від дій щодо підроблення документів на вивіски та рекламні засоби. За підроблення дозволів, а також штампів та печаток на них, передбачена кримінальна відповідальність згідно чинного законодавства України.

Краще переконатися в легальності документів, щоб уникнути неприємних ситуацій. Перевірити конструкцію на наявність дозволу можна за допомогою публічної мапи за посиланням нижче:

https://db.kyivreclama.kyiv.ua/db/rz.dll 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку