Головна  →  Новини  →  28 лютого 2024

Правила розміщення маркіз на фасадах будівель

Правила розміщення маркіз на фасадах будівель

Змінами до Порядку розміщення вивісок, ухваленими 14 грудня 2023 року, було запроваджено вимоги до розміщення нового типу вивіски — маркізи. У новині роз’яснюємо, яких правил необхідно дотримуватися, щоб розмістити конструкцію у вигляді маркізи.

Правило №1
Маркіза повинна бути встановлена лише на фасаді в спеціально відведених площинах, нішах, а також над дверима та вікнами, які мають однакову геометричну форму. Важливо, щоб розмір та конструкція маркіз були однаковими. 

Правило №2
Конструкція маркізи не повинна перекривати більше 30% висоти прорізу, над яким її розміщено. 

Правило №3
У випадку використання жорсткого каркаса та конструкції, що не складається, максимально віддалена точка маркізи, включаючи її конструкцію та кріплення, не повинна бути далі ніж 150% від висоти маркізи.

Конструкція у вигляді маркізи не повинна заважати вільному руху пішоходів уздовж пішохідної частини тротуару.

Необхідною умовою для встановлення маркізи є отримання відповідного документа від Управління з питань реклами.

Ухвалені правила спрямовані на створення безпечного та гармонійного середовища для всіх мешканців та відвідувачів нашого міста. В Управління з питань реклами закликають власників закладів дотримуватися вимог та розміщувати маркізки відповідно до встановленого порядку.

Всю інформацію щодо правил та процедури оформлення вивісок можна отримати у розділі «ПРАВИЛА ВИВІСКИ» або за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку