Головна  →  Новини  →  5 березня 2024

Встановлено пріоритет на місце розміщення рекламного засобу напередодні воєнного стану: що варто знати суб'єктам господарювання

Встановлено пріоритет на місце розміщення рекламного засобу напередодні воєнного стану: що варто знати суб'єктам господарювання

Воєнний стан в Україні вніс свої корективи у процес діяльності як органів державної влади, місцевого самоврядування, так і суб’єктів господарювання. Розуміючи всю складність економічної та соціальної ситуації, яка виникла у зв’язку із військовою агресією російської федерації проти України, надскладну безпекову ситуацію в столиці та відсутність можливості забезпечення сталої роботи адміністративних органів на початку  повномасштабного вторгнення, з метою підтримки суб’єктів господарювання Управлінням через офіційний сайт було опубліковано відповідне оголошення про збереження за останніми пріоритетів на місця розташування рекламних засобів.

Поступово функціонування столиці та державних органів почало відновлюватись. Так, Державною регуляторною службою України було зроблено заяву, що у разі можливості (безпекова ситуація дозволяє),  видача документів дозвільного характеру та ліцензій здійснюється у строки встановлені законом.

Наступним кроком, з метою забезпечення надання адміністративних послуг з видачі, продовження та анулювання дозволу на розміщення зовнішньої реклами на період дії воєнного стану, стало уповноваження Управління приймати рішення про надання, анулювання, або продовження строку дії дозволу на розміщення зовнішньої реклами у визначеному порядку.

Також, постановою Кабінету Міністрів України № 828 від 28.08.2023 було поновлено строки надання адміністративних послуг та видачі документів дозвільного характеру, які раніше були зупинені.

Станом на сьогодні як Управління, так і інші органи, що приймають участь в дозвільно-погоджувальній процедурі працюють в штатному режимі та забезпечують в повному обсязі надання адміністративної послуги з видачі дозволу на розміщення зовнішньої реклами.

Перейти до спискуВерсiя для друку