Головна  →  Новини  →  27 жовтня 2020

В Україні з’явився Гід з державних послуг

В Україні з’явився Гід з державних послуг

27 серпня Міністерство цифрової трансформації запустило Гід з державних послуг. Це – інформаційний онлайн-портал про всі сервіси, що надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Гід з державних послуг (https://guide.diia.gov.ua/) на порталі Дія містить повну та достовірну інформацію щодо 1 170 послуг — про місце, спосіб, строк, вартість, результати отримання послуг, а також необхідні документи та спосіб оскарження їх результатів.  

Інформацію про послуги розподілено за 17 категоріями залежно від сфери діяльності та 36 життєвими подіями. Серед найпопулярніших категорій — соціальний захист, громадянство та міграція, діяльність бізнесу та громадських формувань, сфера інтелектуальної діяльності, фінанси та податки.

Гід є офіційним джерелом про державні послуги в Україні. Якщо орган виконавчої влади чи місцевого самоврядування при наданні певної послуги вимагатиме довідку, яку не згадано на Гіді, посилання на Гід є аргументом для громадян — не надавати відповідні документи.

Гід продовжує поповнюватися послугами та життєвими ситуаціями. Невдовзі на портал буде перенесено 100% державних послуг в Україні.

Проект реалізовано завдяки підтримці проекту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» та за сприяння проекту SURGe, що фінансується Урядом Канади.

Перейти до спискуВерсiя для друку